fredag 25. desember 2009

Julestemning

Brodert bilde som er kjøpt på bruktbutikk.

Heklet gardin for 30 kr på bruktbutikk.

Julegruppe som jeg fikk til jul. Mose og einer med en liten bosetning av små nisser, en julebukk og noen dyr.


Juleaften

Slik så det ut på vårt julebord når vi skulle spise vår julemat. Vi var 14 personer som hadde en veldig hyggelig juleaften sammen.

Jeg er jo tekstilinteressert, så da jeg fant denne duken på bruktbutikken, så fikk den også bli med meg hjem. Den er sammensatt av 4 håndvevde små duker og så har den heklet mellomverk og kant rundt. Duken har dessverre flekker som jeg ikke har fått av i vask, men jeg synes likevel den er helt fantastisk.


Et annet bord ble dekket med en annen duk jeg har kjøpt brukt. Den var mye billigere enn det hadde vært å kjøpe garn for å lage en selv.

Adventskalenderens siste dager

Her var det mange spennende mønster. Jakke, tunika, evighetsblomst, drake, genser, skjerf og ornament.


Optimistisk tanke om at jeg skal strikke meg en juleklut. Det ser jo faktisk ikke så vanskelig ut, selv om det er på engelsk.

På juleaften fikk jeg favorittsjokoladene mine, en halmengel og mange koselige julenoveller. Sjokoladen forsvant fort og novellene er også delvis lest. Tusen takk Hobbyugla! Det har vært veldig koselig å få pakker fra deg og du har valgt med omhu det jeg setter pris på.


Jul i sikte

Adventsgaven for 21. desember var et deilig nøste babysilk. Det er nok en favoritt hos sønnen, så det blir nok han som kommer til å få noe av det.


På bruktbutikken jeg jobber, så kom det inn 4 håndvevde håndklær med mine initialer. Det er klart jeg måtte kjøpe de. Billig ble det også, for det røde er vevd strammere enn det hvite og det har medført at det har blitt mer slitt og delvis hull i midten. Varer med hull blir ikke så dyre. :-)


Gamle tekstiler i rødt og hvitt i et gammelt hus, kan det bli bedre til jul enn det?

Et par adventspakker


Dagens adventsgave 19. desember: Herlig mykt garn i blanding av merino og bomull.


Kalendergave 20. desember var et nøste faerytale og mønster på et herlig heklet sølvskjerf. Tusen takk!

lørdag 19. desember 2009

Travelt før jul

De siste dagene har det vært mye, så jeg har ikke engang klart å huske i hvilken rekkefølge jeg har fått kalendergavene. Dette er i hvertfall de jeg har fått siden sist:

Mønster på Putetrekk og veske. To troikabiter var det også, men siden jeg ikke klarer å overføre bilde fra mobilen nå, så ble de spist opp innen jeg kom på å ta bilde av gaven med et annet kamera.

Et par vanter kommer godt med nå som vi har hatt - 16 grader idag.


Mønster på pulsvanter sammet med et herlig nøste alpaca. Dette er et prosjekt jeg ser fram til å begynne med. Må bare fullføre litt først.


En dag fikk jeg en hjemmelaget gave i form av gavelapper både til jul og strikkede gaver. Kortene til strikkegaver har en lomme inni til å legge banderolen i, veldig smart.

Idag har vi hatt julebord her hjemme, såkalt lilljul med noen som ville vært med oss juleaften, men som har andre planer. Det er mye stress med å få alt klart, men det ble litt ekstra med 1 1/2 time strømavbrudd på formiddagen når det var på tide å steke ribbe, koke poteter m.m. Julebordet var ellers av svensk type med skinke, kjøttboller, sild, laks m.m.

I morgen er det nytt julebord, og jeg skal ha med meg laks, så nå skal jeg finne ut hvordan man best steker en 2 kg laksefile.

Idag har jeg fått mer garn av samme sort som den 10. desember. Bilde kommer senere.

mandag 14. desember 2009

Dagens luciatog

Her toger de inn, den 3-årige lucia og hennes nissevenner. Litt hjelp på veien fikk de av en storesøster og de som ser etter dem på dagen.


Ganske overraskende så sang treåringene og de 2 toåringene bra. Jeg tror nok de har øvet mange ganger på sangene. Etter opptredenet var de fleste barna veldig trøtte, men vi hadde likevel en koselig juleavslutning med pepperkaker, lussekatter og saffranskake.

Dagens eventyr :-)

I dag fikk jeg faerytale som adventsgave. Fargen og kvaliteten tilsier at det blir noe til min svigerinne av dette. Mer eventyr blir det når 3-åringen skal gå lucia i dag. Dagbarna skal ha sin juleavslutning som alle andre. :-) Jeg er så spent på om han holder seg i toget eller kommer springende til meg når han ser meg, og også hvordan sangen blir med 4 treåringer som forsangere og med forsterkning av toåringer. Rapport følger.

Lucia

Luciafeiring har vi hatt med korkonsert i kirken, men jeg viser heller bilder fra skolens luciafeiring som var allerede på torsdag. 2.klasse fikk være luciatog, mens de andre klassene fikk nøye seg med å synge og lese dikt.


Her leser datteren dikt til det første adventslyset. Det gikk bra og hun skulle nok passe bak mikrofon ved flere tilfeller, for hun syntes det var kjempegøy.



Adventsgaven min var et til nøste av det grønne sportsgarnet jeg fikk tidligere.




lørdag 12. desember 2009

En litt anderledes dag

I dag ble det pepperkakehusbygging. Det tok lang tid og ble ikke som jeg hadde tenkt, men resultatet er likevel godkjent. Tanken var å ha dette huset selv og sette sammen en ferdig byggsats og gi til familiedaghjemmet til sønnen. De hadde bakt pepperkaker mandag men ikke hatt nok deig til et pepperkakehus. Byggsatsen var dessverre knust, så da ga jeg bort dette i stedet.

Ettersom dagmammen døde i går, ble dette en oppmerksomhet til familien i stedet for en blomst. Jeg la ved en personlig hilsen på et kort. Fred over hennes minne.


Jeg vet, det burde vært litt mer dekor på huset, men jeg orket ikke mer.

To dagers gaver vises sammen


I går fikk jeg herlig sportsgarn i en farge jeg garantert kommer til å bruke så fort jeg får tid. Det er jo ikke så lett å prioritere alltid.

Her er dagens gave. Mønster på barnelue og ennå et garnnøste i helt mine farger begge to. Ikke slik jeg ser de på skjermen, men slik de er i virkeligheten. :-)


Jeg kommer liksom ikke helt igang med julebaksten, men det øker på med godterier. Her er det wienernougat som har havnet i en søt kakeboks med engel på.

Litt på etterskudd med å vise opp kalendergaver

Dette herlige nøstet fikk jeg 10. desember. Blanding av merino og bomull.



Jeg har laget en egen variant av tryfler. De inneholder mørk sjokolade, mandelmasse og fløte. I stedet for å avkjøle og siden rulle kuler, så puttet jeg den flytende røren rett i issjokoladeformer, så sparte jeg mye etterarbeid.

onsdag 9. desember 2009

Sterk i pakken idag

Her er bilde av dagens kalendergave. Det er vanskelig å gjengi fargen. Jeg har vært flink og bakt ut resten av pepperkakedeigen og sydd inn og lagt opp en bukse også idag. Det er vel ikke dårlig når man har sykt barn hjemme og fulgt et barn som har reparert sitt første hull i tennene også.

Er det noen flere som skaffer seg ekstra jobb med å kjøpe bukser som er for store. Noe så dumt!

tirsdag 8. desember 2009

Pippiper

Datteren fikk garn i sin adventskalender for noen dager siden og var i dag veldig sugen på mer nytt garn. Sysselsetting er viktig som syk også, spesielt når man ikke får se på tv. Da jeg sa at det ikke blir mer nytt garn før hun har brukt opp det hun har, så ble hun veldig frustrert. Hun syntes hun kunne for lite teknikk og at det gikk alt for tregt for at hun skulle kunne bli ferdig med noe garn så hun kunne få nytt innen rimelig tid. Løsningen ble å lage garnballer. Jeg synes nesten den så finere ut innen alt garnet ble klippet opp, men tilskutt ble det en hel liten familie.


Fuglefamilien: Pappa, mamma, datter, sønn.



Ennå en dag med syke barn


Selvfølgelig har jeg fått kalendergave idag også. I dag var det to troika-sjokolader som jeg ble veldig glad for for det har de ikke på butikken her og så spennende valgmuligheter til gårsdagens garn. Lys vott, heter det ene mønsteret og Tone M sine havskumsokker var det andre mønsteret. Begge er jo veldig fine, så her får jeg nok ta meg tid til å tenke nøye igjennom før jeg starter på noe. Tusen takk Hobbyugla.


Etter noen netter med syke barn som ikke sover godt, så var jeg veldig trøtt. Det gjorde at jeg tillot barna å fotografere litt på morrakvisten inntil jeg selv orket å stå opp. Jeg lurer litt på om det var dumt av meg. Se bare her: Datteren på 7 har åpenbart funnet ut av selvutløserfunkjonen, og så sitter lillebror på 3 på fryseboksen mens hun holder så han ikke skal falle ned.


Her er et annet bilde de tok. Jeg stekte pepperkaker til langt på natt, og orket ikke vente på at de skulle bli kalde innen jeg gikk og la meg. Pepperkakeoppskriften het Mørke Pepperkaker og de ble ikke så mørke, men deigen var veldig ugrei å jobbe med.

mandag 7. desember 2009

Sterk

Dagens kalendergave klarer jeg ikke å gjengi rett farge på, men den er herlig dyp rød mot rust. Gleder meg veldig til å se hva som er tenkt for dette garnet, for lappen sier at jeg skal finne fram passende pinner. Jeg kjenner litt frustrasjon over at jeg ikke har fullført jakken jeg strikker, så jeg kan begynne på noe av det spennende som kommer i kalenderpakkene. Idag er det to syke barn hjemme, så det skal bli interessant å se om jeg får gjort noe annet enn å trøste barn.

søndag 6. desember 2009

Familiedag


Første bilde vister hva jeg fikk i min adventspakke idag: En herlig cuba, en sjokolade jeg savner i butikken her, julenoveller og oppskrifter på julekaker og godteri. Gleder meg til å nyte av det. Tusen takk, Hobbyugla! Blir det ro i huset, så kan det hende jeg leser litt i kveld.



I dag har vi hatt en real familiedag. Det har blitt ryddet litt og vasket litt klær. Vi har også forberedet for innblåsning av pellets til pelletsbrenneren. Vi har spilt Power Grid, som er et spill fra 12 år, men som 7-åringen ikke hadde noen problemer med. Det siste vi har gjort sammen er å lage deig og rulle ordentlige svenske julköttbullar. Det var gøy når vi gjorde det alle 4 og ikke bare jeg.

lørdag 5. desember 2009

Kveldens aktiviteter


Jeg nålefiltet et hjerte.



Datteren nålefiltet et hjerteansikt og en sol, tegnet en hånd og skrev god jul på 7-åringers vil og laget en liten nisse.

Den store "pyssel"-dagen


Dagens kalendergave til meg var julekort. Det passet veldig bra ettersom det nærmer seg siste frist for meg som bare sender til utlandet.


Juleverksted m.m. kalles pyssel her, og idag ble det virkelig den store pysseldagen. På formiddagen ble det produsert litt egne julekort ved hjelp av decoupage og hobbylakk. Det har jeg ikke fotografert ennå, men ettermiddagens pysselresultat (arrangert av speiderne) har jeg bilder av. Datterens saker på bildet over og sønnens på bildet under. Det er ikke lett å se at han har tegnet et julekort, men det hvite arket er et kort. Jeg synes det ble ganske fint med en hånd som skjegg på en nisse, men ble litt skuffet over at sønnen insisterte på svart skjegg.




fredag 4. desember 2009

Telysdekorasjon

Dagens tips i adventskalenderen måtte prøves med en gang begge barna var hjemme. Jeg fant bare rød og gull av farger, men det ble jo fint. jeg laget med to hjerter på, mens sønnen har de to som ligger på en pakke kort. Datteren prøver seg på geometri lenger bak.

Tips for aktivitet med barna


I dag fikk jeg et fint dekorert telys og beskrivelse hvordan man lager slike, samt et ark om primstaven. Gjett om det blir juleverksted med barna senere. Først må jeg sjekke at jeg har alt jeg trenger. Fargene har jo en tendens til å tørke fra år til år (eller rettere sagt når det går flere år mellom hver gang man bruker dem). Minstemann og jeg er hjemme denne uken, så det kan hende vi prøver oss allerede idag. Vi må jo finne på noe koselig sammen nå som det er førjulstid.

torsdag 3. desember 2009

Pepperkakebaking

Det måtte bli litt pepperkakebaking igår, for sønnen fikk pepperkakeformer i sin adventsgave; racerbil og dinosaurus. Vi kunne jo ikke vente med å prøve de. Tålmodigheten er ikke helt på topp hos 3-åringen, så han ble fort ferdig, mens storesøster på 7 år holdt på lenger og klarte seg uten hjelp til å kjevle og stikke ut kakene.

Tredje gave


Jeg har fått et garnnøste til. Da finnes det forutsetninger for å lage den fine lua på forsiden av heftet jeg fikk igår. Jeg tror den blir veldig bra, for mine tidligere erfaringer med luemekking er at enten blir de for store eller så blir de trange. Denne luen skal man starte med å strikke båndet rundt, så det blir passe stort, og så skal man plukke opp masker til resten av lua etterpå. Det må jo til og med jeg kunne få til å passe.