lørdag 31. januar 2009

Kinobesøk


Etter mye influensa og jobb med dyrene, så ble det idag endelig mulig å gå på kino. Vi er så heldige at vi har noen naboer som i sine impulsive valg ofte tenker på oss, og de ringte idag og spurte om vi ville være med på kino. Det var en barneforestilling, som du ser av bildet. Filmen heter Mamma Mu & Kråkan. Bøkene om mamma Mu er utrolig populære blant barna her, så forventningene var høye. Alle likte filmen, men 4-åringen var nok den som lo best.

torsdag 29. januar 2009

Videre progresjon på babette

Nå har jeg kommet litt videre etter å ha ligget å sovet en hel uke. Influensaen slo meg helt ut, gitt. Nå begynner jeg å bli litt bedre, har bare litt verk i kroppen fremdeles, men orker i hvert fall å hekle. Babette er nå ca. 80 x 100 cm, og det gjenstår egentlig ikke så mye hvis man skal følge orginalen, men jeg synes jo teppet bør bli endel større, så jeg improviserer meg fram videre til jeg kjenner meg fornøyd.


tirsdag 20. januar 2009

Sjal-"fynd"


Jeg fikk lyst til å vise fram dette sjalet. Det er 170 cm bredt + frynser. Sjalet bruker jeg nesten daglig, og selv om man kunne tro at det er jeg som har laget det, så er det ikke tilfelle. Jeg så sjalet da jeg var på "baklukeloppis" (kan man si det sånn på norsk, tro). Det er et arrangement da folk kan komme med sine biler og bruke bakluka til bod og stå og selge hva de har. Sjalet kjøpte jeg av ei dame, som sa hun hadde fått det av ei gammel dame. Det er heklet i noe akryl-aktig garn, og det er tykt og godt. Opprinnelig tenkte jeg at det hadde fint mønster og at jeg skulle ville ha sjalet, bare for å kunne kopierer det i ull, men i stedet bruker jeg det nå nesten daglig. Hva jeg betalte? 20 SEK.

mandag 19. januar 2009

Båthav


Min datter laget en ny matrett, og den prøvde vi ut igår. Båthav heter den og består av stor potet som formes til båt, gulrot, som mast (og da måtte vi skjære hull til gulroten for at poteten ikke skulle sprekke), falukorv som ble skåret ut til mennesker og fisker, saus til hav, og så skulle det vært en osteskive til seil, men det gikk ikke å få den til å sitte, så det ble en skinkeskive istedet. Det skulle vært mer fisker og litt holmer og skjær av grønnsaker, men jeg ga opp før jeg fikk det til. Jeg ville nemlig ha varm mat.


Jeg lovet å avsløre hvor ballongene kom fra, og vi hadde faktisk en trollmann/ballongartist som taler på gudstjenesten i kirka igår. Om du er sjokkert nå, så kan jeg informere om at han har 4-årig pastorsutdanning også.

søndag 18. januar 2009

Tepper













På oppfordring viser jeg her fram to babytepper jeg har laget. Det gule laget jeg til min datter skulle fødes og hun bruker det ennå, men nå i dukkelek. Siden laget jeg et likt i hvitt til kusinen, men det har jeg ikke noe bilde av. Det medførte at da minstemann ble født, så orket jeg ikke helt tanken på det tynne garnet og laget et i tykkere garn til han. Det hvite teppet er forresten litt bredere enn det gule og de er like lange.

Ballonger













I dag har barna truffet en ballongartist. Minsten fikk en hatt med en hund, og største en søt bamse med hjerte i hendene på sin hatt. Dere kan se mer av hva han gjør på Mr Gorans hjemmeside. Og kan dere gjette hvor vi var da de fikk ballongene? Bildene gir ingen ledtråd, for de er tatt etter at vi kom hjem. Forslag tas imot i kommentarer. I morgen skal jeg fortelle det. =)

fredag 16. januar 2009

Mer saueidyll



















Måtte bare vise fram litt mer bilder med det samme jeg fant de igjen i en fil med backup av gamle bilder. Disse bildene er ca 3 år gamle.

Litt om sauer


Sauer er det jeg jobber med, og i februar er det tid for lam igjen. Det er en krevende måned med mye jobb og lite søvn og jeg får dårlig samvittighet over at jeg ikke har tid til mine egne barn engang. Troligvis blir det siste gangen vi går igjennom det i år, for jeg har bestemt meg for å slutte med sauer. Mannen sluttet mer eller mindre da han begynte å studere i høst.




Nå er det dette jeg gjør jevnlig, nemlig veier lam for å se hvordan de vokser og beregne antall dyr som skal sendes til slakt hver uke. Dessverre har vi hatt store problemer med tilveksten, så vi har fremdeles ca 350 lam fra i fjor. Det er litt krise, for det må finnes plass i låven til alle lam som skal fødes i februar og mars.



Så idyllisk kan det bli på en bra dag. Datteren ligger i halmen og får besøk av både søye og lam.

Litt julekaker





































Tenkte jeg skulle vise fram et lite utvalg julekaker også. Den første er laget som et juletre, men smaken var ganske kjedelig. Den hadde vi på en julefest i kirka. Pepperkake-landskap har vi hvert år. Dette var for noen år siden da jeg hadde litt bedre tid enn nå. Gulrotkake-muffins er godt. Juletreet på toppen er ostekrem, slik man pleier å ha på gulrotkake. Jeg kommer tilbake med andre kaker ved et senere tilfelle.

Kaker












Jeg fikk bare så lyst til å vise noen kaker jeg har bakt. Det er noen år siden, men jeg håper jeg får lyst til å fortsette en dag. Den første er en tryffelkake til en barnedåp i 2004. Den andre er vanlig sjokoladekake som jeg faktisk fikk betalt for i 2003. Jeg tror den siste kaken er bløtkake til min datters bursdag i 2005, men er litt usikker på årstallet.

torsdag 15. januar 2009

Jeg hadde så nær sagt blindpassasjer...





Denne lille rakkeren bor i vaskekjelleren vår. Stakkaren har det sikkert ensomt der nede, for nå har vaskemaskinen røket, så han får ikke så mye besøk som tidligere. Jeg for min del er glad jeg slipper være i nærheten. Jeg er ikke redd, men det er litt ubehagelig når jeg går ned og ikke vet hvor den sitter og prøver å unngå å bli oppdaget. Det er som med de fleste små dyr; (Jeg vet det er det samme med mus og frosker.) Jeg synes det er litt ubehagelig så lenge jeg ikke har kontroll. Det går bra så lenge de sitter stille, men beveger de seg når jeg ikke er forberedt på det, så skvetter jeg til.














Teppe og vinter


Her ser du hvor langt jeg har kommet på teppet nå. Det er tid for å montere litt igjen. Jeg synes det er kjempegøy å se hvordan det vokser fram.









Jeg fikk litt lyst til å vise frem et bilde jeg tok her om dagen. Det er ikke alltid lett å fotografere på et vann, men holder isen, så kan man jo fange vannvekster også. Dette bildet tok jeg mens vi kjørte spark på isen.

Ny blogg med det som opptar meg


Det jeg legger ned mest energi på akkurat nå er et teppe som heter Babette. Jeg lager en egen versjon der jeg ikke helt følger mønsteret. Her får du se hvilke farger jeg har valgt. Garnet er 7 Veljestä Bröder



Her ser du første bilde av teppet. Ny oppdatering kommer nok snart, for nå har jeg kommet litt lenger.